Přední poskytovatelé bezpečnostních technologií otevírají nové možnosti českému trhu. Dokončením akvizice společnosti American Science and Engineering Inc. (AS&E) a její integrace do rodiny bezpečnostních společností OSI Systems, Inc. přináší také Divize Rapiscan společnosti PCS spol. s r.o. pro rok 2018 významné rozšíření portfolia o světové unikáty a nové technologie.

Pro veřejnost dnes představuje nejviditelnější bezpečnostní hrozbu terorismus a migrace, kdy v našem prostředí řešíme především nutnost zajistit včasnou detekci možného ohrožení. Hlavní snahu představuje zabránění nelegálnímu vstupu osob a kontrolovaného materiálu do chráněného prostoru nebo jejich zachycení během transportu. Byť tuto skutečnost filmová díla popírají, kritickým místem každého konání je logistika. Od doby trojského koně uplynulo mnoho času, ale problémy spojené se skrytým transportem zůstávají – a je v podstatě jedno, zda jde o nelegální migranty, zbraně, nekolkovaný alkohol a cigarety nebo jiný kontraband.

Proto na straně organizovaného zločinu i větších teroristických skupin najdeme jedince, specializované právě na tuto oblast. Obrovská variabilita v typech automobilů, přepravních kontejnerech i možných tras, jak se dostat k zamýšlenému cíli, představuje značnou výzvu z hlediska zajištění bezpečnosti – jak na úrovni územního celku, tak jednotlivého objektu. Podobně jako v řadě jiných oblastí i zde nejúčinnější řešení detekce potencionální hrozby představuje kombinace stacionárních a mobilních detekční zařízení.

V rámci předváděcích dnů AS&E, které se uskuteční ve dnech 1.- 31.5.2018, se můžete osobně seznámit se schopnostmi a možnostmi využití modelu MINI Z® – prvního přenosného Z Backscatter přístroje na světě, umožňujícího přímou kontrolu libovolného místa pouhým přiložením přístroje. Pro jednoduchost obsluhy je MINI Z® ideálním vybavením osob v aktivním výkonu služby, u kterých se předpokládá požadavek na operativní řešení úkolů.

V rámci podzimní roadshow AS&E představí divize Rapiscan mobilní systém ZBV® určený pro sledování cargo zásilek a nákladních vozidel vybavený technologií Z Backscatter®, která operátorům pomáhá identifikovat organické látky a různé druhy kontrabandu, jako jsou výbušniny, drogy, bankovky a zboží. Systém ZBV® poskytuje maximální flexibilitu a manévrovací schopnost spolu se zobrazováním v reálném čase, takže je ideálním řešením pro místa s omezeným prostorem, které vyžadují všestranný screeningový systém.